Korruption och bad manners på WCG 2007

Admins:


Jag kan lätt kalla detta för det värsta evenemang jag varit på som press. Inte ens GameGune i somras var nästa såhär värdelöst. Konflikterna är bara en liten detalj i hur förbannat värdelöst det här evenemanget är, iallafall för min del. To make it short - Admins hatar mig för jag vet inte vad. To make it long:


Under fyra dagar har jag blivit utslängd konstant och nekad access till turneringsområdet - medans all annan randommedia får göra i princip vad som helst där inne på området. De skulle kunna ställa sig och pissa spelarna i fejat under en pågåenda match utan att bi utslängda, i promise. De första två dagarna blev jag insläppt, fick tillåtelse av huvuddomaren att vara där inne, men blev ändå utkastad av några lowrank pajasadmins. Ett "But i got permission from the hed referee to be in here" räcker in inte, de vill inte ens höra med huvudamin om det är okej utan kastar glatt ut mig, flera ggr om dagen två jäkla daga i rad. All annan press, så som fotografer, filmare och snyltar-domare-som-är-här-och-covrar-genom-att-ta-bilder-osv-till-sin-skitfula-sida-där-ingen-läser får vara där inne.


Droppen var dock ändå det som hände igår och idag. Det började igår med att jag var inne på området tillsammans med Fajri och Scar. Fajjan skulle gå ner till pressområdet, och vi stannade upp och växlade några ord på en plats där inga datorer/spelare fanns, då kommer en domare fram och börjar gnälla som bara den om att vi inte får stå där inne och specca matchen och att vi ska dra därifrån pronto. Ja, well. Fajjan gick, jag fortsatte fota i 3 minuter innan samma pajasdomare som kastat ut mig dagarna innan kommer igen o säger att jag måste gå ut. (Detta trots att det står på whiteboarden utanför ingången att press FÅR vara där innen mellan 12-13.) Cownen eskorterar mig till in/utgången där han placerar en stor jäkla biffadmin och säger åt honom att vakta området samtidigt som han säger "And dont let her in!" Jag har inte ens nästan varit otrevlig God damn it, och jag har VERKLIGEN inte stört spelarna med mitt fotograferande. Till skillnad från alla andra jävla sopor som är där inne, trycker upp saker i fejjat på spelarna, använder blixt, men får vara kvar. Jag säger då till denna wannabe-vakt "Why am I not allowed to be in there when everyone else is, and when the signs says that press is allowed between 12-13? You Should wipe it out if its not correct." Och han svarar på ett sjukt jävla astrevligt sätt "Its not wrong, but anyway, why should I do anything that you ask me to do?" Otroligt trevligt bemötande. Fem fb-loggor av fem möjliga till årets äckeladmins.

Idag, glad i hågen när jag ser att en massa fotografer, filmare och annat löst pressfolk befinner sig inne på området, även Scar, traskar jag mot ingången och vill komma in. Jag blir nekad ofc, av den enkla anledningen att press inte får vara där inne och speciellt inte jag som bara har kamera och inte filmkamera. Jag frågar då, "But why? I can see atleast 20 presspeople in there, and the half of them only has regular cameras taking pictures?!" "So what? I wont let you in anyway" får jag som svar. Jag yttrade efter detta ett "Whatever", vilket är ungefär det otrevligaste jag sagt till admins öht. under dessa fyra dagar, så de kan ju knappast bestämt sig för att hata mig för bad manners.


Konflikter:

  • fnatic - eSTRO/mibr
  • eSTRO - MYM
  • CMO - Virtus
  • roccat - Amazing Gaming
  • eMazing gaming - Virtus


Till att börja med har admins klantat upp map-poolen och satt dust_2 två gånger, som andra och femte karta, när det egentligen är karta nummer ett, som skulle varit femte också, alltså Inferno. fnatic har två väldigt starka lag i sin grupp, eSTRO och mibr, och får givetvis möta dessa två på dust_2, som även är känd som fnatics absolut sämsta karta någonsin. fnatic förlorar både mot eSTRO och mibr i två jämna matcher trots hyfsat d2-spel utav svenskarna. fnatic skriver under matchrapporten och lämnar därefter in en överklagan mot både eSTRO och mibr för rysshopp. En konflikt som halvt tas på allvar då admins först sätter sig en liten stund och kollar eSTRO-demo, för att sedan säga; "You turned in your complains to late, after signing the paper." fnatic får förlust och är utslagna ur gruppspelet och därmed även WCG.


Två CMO-spelare tappar under matchens gång sin STEAM-connection och åker ur servern. CMO får spela en av rundorna 1on5 och förlorar denna. Vid eventuell vinst hade resultatet kunna fastställts till 15-25 och därmed lett till övertid, istället för som resultatet nu med den 1-5-rundan blen 16-14 till CMOs nackdel. CMO pratar omgående efter matchen med admins, admins går på CMOs önskan och tilldelar holländarna denna runda, vilket alltså leder matchen till övertid. Ett hyfsat korrekt beslut av admins, även om jag hellre hade sett den rundan spelas om, för att avgöra eventuell övertid eller ej.


I roccat - Amazing Gaming var situationen liknande som den i CMO - Virtus, bara det att det va två roccat-spelare som förr ur och inte fyra. Trots inlämnad protest fick roccat ett beslut direkt til sin nackdel, då admins över huvud taget vägrade att ens titta på saken - roccat utslagna ur WCG.


Fallet eMazing gaming och Virtus var riktigt snurrigt och här börjar det märkas att domarna inte är helt opartiska när det gäller matchkonflikter och favorisering. Det började med att lagen skulle spela på scenen, och allt gick väl tills den första kartan var avklarad då en matchprotest mot Virtus lämnades in angående flashbugg. Virtus menade att inget sådant förekommit, och inte ens går att göra så då WCG använder sig av bugg-säkra kartor. Huruvida detta med bugg-säkra kartor stämmer eller ej vet jag inte, men eMazing fick igenom sin protest utan att admins ens undersökte saken närmare än att bara lyssna på amerikanernas version. I normala fall tilldöms man vid flash-bugg -3 rundor vilket även står i reglerna, men admins beslutade istället att dra ifrån den "flash-buggade rundan" och låta de båda lagen spela om den, och endast den rundan. Innan detta kunde göras blev lagen dock bortkörda från scenen och fick flytta upp till det vanliga turneringsområdet för att spela denna sista runda, och eventuella efterföljande kartor.


Konflikten eSTRO - MYM var dock det som var alla märkvärdigast. Matchen spelades och MYM vann relativt enkelt båda kartorna (16-9, 16-9), när eSTRO lämnar in en konflikt angående rysshopp av en MYM-spelare, nämligen KF3. KF3 vet tydligen inte ens hur man rysshoppar så protesten går inte igenom och MYM tilldelas segern. WCG, som ägs av koreaner, sponsras av Samsung och liknande kallar genast ned högt uppsatta och sponsorer, och efter detta ändras beslutet igen; eSTRO får sätta sig och kolla igenom demos och se om de finner nåt de kan "anklaga" MYM för. eSTRO får då och då även sällskap av admins när de ser på demona, detta pågår i ungefär 2-3 timmar, under denna tid får eSTRO även hur mycket tid som helst att prata med administratörerna om allt möjligt i denna match. MYM blir tillsagda att de inte ens får gå ifrån sina platser, och definitivt inte kolla på några demos för då blir de diskade pronto. De får inte eller diskutera saken med admins. Anedningen till att de inte får kolla på demos är troigtvis att admins/WCG-koreanerna inte vill att MYM skall sätta sig och försöka hitta eventuella rysshopp osv i eSTROs demos. Alla som sett på bla HLTV vet att eSTRO har rysshoppat då och då, men man har alltså blivit förbjuden att fixa fram bevis mot detta. Sedan beslutas följande:


MYM blir anklagade för rysshopp och får ett gult kort. Om man lyckas hitta rysshopp även av eSTRO-spelarna blir MYM tilldelade segern. Om man inte finner några rysshopp utav eSTRO står det mellan att antingen diska MYM och ge eSTRO segern eller låta matchen spelas om. Då eSTROs demos inte fick kollas på utav någon var det omöjigt att hitta bevis mot koreanerna och man valde att ge de båda lagen en kartseger var istället för tidigare 2-0 till MYM. Denna 3:e karta blev av någon anledning dust_2, koreanernas starkaste bana, och här klarar ett mycket frustrerat MYM inte alls av att spela och förlorar matchen och blir utslagna ur WCG.


Det är inte bara i eSTROs fall som koreanerna har fifflat för att få fram ett koreagynnande resultat utan detta hände även i StarCraft. För att göra en lång historia kort; Den koreanska spelaren Stork utnyttjade i gruppspelet medvetet en bugg som enligt reglerna skall leda till autoförlust i matchen och i värsta fall diskvalificering, men såklart inte i detta fall, utan admins dömer att matchen skall spelas om, då dem anser att "fusket" koreanen använde sig utav inte påverkade matchen. Påverkat spelet eller inte - fusk skall alltid bestraffas oavsett om det påverkade utgången av matchen eller inte. Koreanen skulle, om han tilldömts förlust åkt ut ur hela turneringen, detta kunde ju givetvis inte ske gå det koreanska organisatörerna inte ville gå miste om att ev. få denna korean till final, så de dömer helt enkelt att han får spela om matchen bara. (Vilken han vinner, och sedan även hela turneringen). Om koreanerna tänker fortsätta med sitt korrupta och osportsliga beteende så kan de väl iallafall göra det diskret. :(

Jag är fett kritisk mot detta evenemang atm, i know, men kom ihåg att detta är endast mina åsikter och representerar på intet sett Fragbites syn på WCG.


Detta var ett gnällinlägg, med inga roliga uppevelser nämnda, men nu är jag så jäkla sur så jag får ta det en annan gång. (L-tangenten funkar fortf bara då o då och jag orkar fortf inte korra heller.)

Till bloggens startsida


Kommentarer
Postat av: Elin

Sparka rumporna av dem där borta!

Postat av: ArreliuS

Hahah, jag bara älskar counter-strike-turneringar. WIEEEE får nästan orgasm här nu efter att ha läåst detta inlägget. Dock så är man ju inte förvånad.

2007-10-08 @ 13:31:03
URL: http://www.arrelius.se/live/
Postat av: ela

shit, vilka snopphjärnor!

2007-10-08 @ 19:30:03
Postat av: KunFigur3

<3 eStro

2009-03-23 @ 16:55:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback

Min profilbild