Mall of the Emirates

Nedanstående text är skriven av Oscar. Jag har av ren lathet, precis som tidigare utlovat, saxat det från fb-bloggen, och eftersom vi gjorde allt tillsammans denna dag så orkar jag fan inte skriva själv:

Morgonstund har guld i mun. Efter vår sena hemkomst till hotellet var vi måttligt trötta morgonen därpå men vad gör man inte för lite hotellfrukost. Kycklingkorvar och cornflakes blandades med diverse arabiska specialiteter som i sin helhet var en smaskig upplevelse.

Vid lunchtid gav sig sedan jag och Alexandra ut på upptäcksfärd. En varm sådan. När man är van vid grådaskigt Ume-väder och tråkig Norrköpingkyla känns Dubais 35 grader som en het vägg. Dock är inte luftfuktigheten på max (läs: Sydkorea) så det är ändå ganska behagligt att vistas utomhus. Bara man inte stannar allt för länge i solen så...

Alexandra hade givetvis shopping i sikte och är det spendera pengar man vill göra så är Dubai the shit. Mall of the Emirates är ett galet skrytbygge lokaliserat i de centrala delarna av denna avlånga stad. En shoppinggalleria av enorma mått: 223 000 m2 affärer utspridda på en yta över 600 000 m2. Förrutom standardsaker, som biokomplex med 14 salar, ett spelområde med diverse karuseller och en teater, huserar Mall of the Emirates en inomhusskidbacke som några av er kanske läst om tidigare. Givetvis är det världens största sådan och lockar skidsugna besökare från hela mellanöstern.

Efter nära sex timmar shopping (man har en del butiker att gå igenom) kom era utsända skribenter ut en aning fattigare men en aning lyckligare (köpa sig glad ftw). Taxiresan hem gjorde oss dock inte gladare. Den stackars taxichauffören visste inte var vårt hotell låg och fick fråga kollega efter kollega på vägen för att hitta rätt. Det hela slutade med en bilfärd på säkert en timme -- som i normala fall tar hälften -- och ett alldeles huuutlöst pris på 65 AED. Alltså 130 kr. Taxi är inte så farligt dyrt i Dubai.

Väl hemma hittade vi Martin i en av våra dubbelsängar. Yey! Vi (läs: jag) hade varit lite oroliga då han inte hört av sig under kvällen men han hade tydligen efter lite snack med hotellansvarig fått komma in på vårt rum under tiden vi var borta och spenderade pengar. Lite room service senare låg vi utslagna i våra sängar och drömde sött.

Till bloggens startsida


Kommentarer
Postat av: Ida

VAD JÄVLA AVUNDSJUK JAG BLIR! JAG VILL OCKSÅ UT OCH RESA! :(

Postat av: Lancia

Kan du klippa film så är du välkommen att ansöka till FB. Vi har brist på filmfolk!

2008-10-22 @ 16:01:54
Postat av: Ida

kan inte tyvärr klippa film men man kan ju alltid gå och lära sig :D

2008-10-22 @ 16:56:37
URL: http://idarn.blogg.se/
Postat av: Lancia

Do it Idish! Lite Elgale-love på fb-covers skulle sitta finfint!

2008-10-22 @ 17:33:06
Postat av: Ida

haha :D

2008-10-22 @ 19:03:05
URL: http://idarn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback

Min profilbild