Det kan gå så fort när man är så liten..

Det är så jävla tråkigt med råttors korta liv och snabba åldrande. Visst är det mysigt med en gammal gubbråtta som bara vill ligga och gosa med matte och husse hela dagarna, men vetskapen om att det snart är slut gnager ju ständigt i bakhuvet. Och dom är ju precis som vi människor, åldras på olika sätt och får olika krämpor på köpet.

Lilla Blå, som bokstavligt talat varit vår lilla tornado här hemma har gått och blivit gubbig. Han är fortfarande ävertyrslysten men orkar inte alls speciellt mycket. Han är väldigt trött och inte alls lika stark i kroppen. För bara två veckor sedan sprang han omkring som en galning här hemma och hade absolut inte tid att sitta still mer än någon halv sekund i taget. Jag hoppas att det bara är en svacka, men han är trots allt två år gammal. Damn, det kan gå så fort när man är så liten.

Rostiga älskade lilla Blå

När t ex Vilhelm lämnade oss, tre år gammal, hade han inte kunnat använda bakbenen alls under några månader, men han var pigg som en lärka och kunde få upp en otrolig fart med hjälp av enbart frambenen. Pickles å andra sidan, knappt runt 1,5 år gammal, fick en stroke och kroppen slutade fungera över bara en natt.

Nu ska jag skämma bort min lilla gubbe. BBL.

Till bloggens startsida


Kommentarer
Postat av: Oldie

Lilla gubben då :(

2011-02-27 @ 12:27:38
Postat av: zickan

Trist att höra. Men Nalle och Candy har börjat med det samma :-/. Bara hålla tummarna det är en fas. Störande och tråkigt när de går för tidigt. Kullen vart inte så bra, men tacksam att fått ha Nalle och mött syster Candy som är så tok underbar.

2011-02-28 @ 23:34:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback

Min profilbild