Fucking förberedelser

Imorgon är det off to Tyskland så idag hetstvättar vi.

Finns ju roligare sätt att ta sig igenom en måndagskväll på, så att säga.

Packa räknar jag med att börja med 30 min innan avfärd. Detta enligt en fastställd standard här hemma.

Det kan gå så fort när man är så liten..

Det är så jävla tråkigt med råttors korta liv och snabba åldrande. Visst är det mysigt med en gammal gubbråtta som bara vill ligga och gosa med matte och husse hela dagarna, men vetskapen om att det snart är slut gnager ju ständigt i bakhuvet. Och dom är ju precis som vi människor, åldras på olika sätt och får olika krämpor på köpet.

Lilla Blå, som bokstavligt talat varit vår lilla tornado här hemma har gått och blivit gubbig. Han är fortfarande ävertyrslysten men orkar inte alls speciellt mycket. Han är väldigt trött och inte alls lika stark i kroppen. För bara två veckor sedan sprang han omkring som en galning här hemma och hade absolut inte tid att sitta still mer än någon halv sekund i taget. Jag hoppas att det bara är en svacka, men han är trots allt två år gammal. Damn, det kan gå så fort när man är så liten.

Rostiga älskade lilla Blå

När t ex Vilhelm lämnade oss, tre år gammal, hade han inte kunnat använda bakbenen alls under några månader, men han var pigg som en lärka och kunde få upp en otrolig fart med hjälp av enbart frambenen. Pickles å andra sidan, knappt runt 1,5 år gammal, fick en stroke och kroppen slutade fungera över bara en natt.

Nu ska jag skämma bort min lilla gubbe. BBL.

Gone red again

Thx mami

Tredje gången gillt

Tredje gången jag lagar min skrivarsladd efter att lite för gnagglada råttänder varit i farten.

Åh, the beauty of my work! Proffselektriker kan slänga sig i väggen tbh.


Mask ftw


Det skulle kunna va sagg, men det är en aspirinmask.

När händerna luktar fitta...

**** säger (12:22)
jag kör på trosskydd med doft
det äger
fittan lutkar sommaräng
sen köpte jag en handtvål som luktade som troskydden...
så då luktade jag fitta på händerna
typ :(Thanks for the info, sister. ;)

SMS-inlägg

18022011797 (MMS)

Dagens upptäckt: Vi har en Snippvägen här i byn!


wtf

Inatt drömde jga att morsan bjöd på smörgåstårta. Den var gjord på jordgubbar, grädde och tv-licens.

Jävligt normalt.

Tures Story

Efter ett samtal med två vänner kom jag att tänka på Tures story. En sann historia som jag skrev ner om min älskade Tures öde, men som sedan fallit i glömska. Lägger upp den här så kanske fler än bara jag och några få av mina "kollegor" på Råtthjälpen får ta del av den.En ruggig oktoberdag 2008 ringde det i en mobiltelefon strax söder om Stockholm. En sömndrucken tjej, som tidigare varit jourhem för råtthjälpen men som sedan några månader tidigare bestämt sig för att inte ta emot fler råttor på grund av platsbrist, svarade i telefonen. Det var en kontaktperson för råtthjälpen, som på söderortspolisens begäran, ringde och berättade att en privatperson hittat en vit råtta utomhus, närmare bestämt på Södermalm mitt i stor-Stockholm. Det var knappt att hon visste ordet av så satt hon där med ännu en hitteråtta, trots att hon bestämt sig för att sluta.

Råttan, en hane, var något av det ynkligaste hon sett. Han var i så dåligt skick att han antagligen inte hade överlevt ännu en natt utomhus. När råttan fått sig ett varmt skönt bad och lite mat i magen gick Maria, som Stockholmstjejen heter, in på internet och berättade om den ännu namnlösa och magra råttan. Flera råttälskare blev genast engagerade i den lilles öde och ganska så snart anordnades en omröstning om vad han skulle döpas till. Valet föll på Ture, då han hade haft en otrolig tur som blev upphittad just där och då. En natt till utomhus och det kunde ha varit försent.

I ungefär en månad bodde han i sitt jourhem. Eftersom Maria har flera egna råttor sattes Ture i karantän under denna tid. När Marias vänner kom på besök föll dom som furor allihop, liksom Maria själv. Alla var förvånade över hur tam och sällskaplig Ture var, han började mysknastra bara man var i närheten. Var han tacksam över att ha fått komma in igen, till någon som bryr sig?

Vid den här tiden funderade jag och min sambo, som redan hade två halvårsråttor, på att skaffa ännu en familjemedlem och kompis. Vi ville inte ha en liten unge utan någon som var i ungefär samma ålder som dom två pojkarna vi redan hade. Jag hade sett skriverierna och bilderna på Ture på ett forum och jag berättade för min sambo att jag hade en kandidat. Han föll direkt för både Tures utseende och historia och vi tog direkt kontakt med Maria. En vecka senare tog jag med mig en kompis och satte kurs mot Stockholm.

Väl framme tog en glad Maria emot oss och ganska omgående visade hon oss till ett bord med en bur som Ture bodde i. Ture, som legat och sovit, reagerade direkt på våra röster och skuttade ner från sin hängmatta och det tog inte många sekunder förrän han var ute och hälsade på oss. Ytterligare någon halvminut och mysknastret var igång. Det var svårt att inte falla handlöst för den lille herren, men eftersom vi inte kände till något om hans bakgrund och hur han fungerade med andra råttor så lovade Maria oss, vilket även är Råtthjälpens policy, att ta tillbaka råttan om det skulle uppstå problem.

Väl hemma igen fick han träffa sina nya kompisar. Könsmogna hanar är i regel svårare att introducera med varandra än små ungar etc. så vi skyndade långsamt. På dagarna fick pojkarna umgås i allt längre och längre stunder men Ture sov tillsammans med mig och min sambo om nätterna. Det gick dock förvånansvärt bra med introduktionen och efter en vecka bodde dom ihop på heltid. Visst var det lite smågnabb här och där, rangordningen måste ju göras upp osv, men aldrig något allvarligt.

När Ture flyttade in hos mig i november var han fortfarande ganska mager, och ändå hade han lagt på sig runt 150 gram sedan han hittats utomhus, och idag har han nästan dubblat sin vikt och väger ca 620 gram. Vi tror att han var någonstans runt ett år gammal när han hittades och av hans beteende och kroppspråk att döma så misstänker vi att han suttit ensam i sitt tidigare hem. Ture är väldigt snäll och gör inte en fluga förnär, men han verkar inte helt och hållet förstå andra råttors signaler när dom säger stopp vid lek etc.

Det är uppenbart att Ture känner sig trygg och nöjd i sitt nya hem. Han är en livsnjutare av rang och älskar att ligga på soffan och spana ut över rummet. Att bli ordentligt omklappad och kliad tackar han heller inte nej till. Andra intressen är att bädda och att stjäla saker, gärna i kombination med varandra. Dagstidningar, suddgummin, plånböcker, mobiltelefoner, allt skall norpas och bäddas med! Att gömma mat är också ett nöje. När färskfodret ställs in i buren om kvällarna är Ture snabb att sno sin ”ranson” och gömma den i sitt fort, en katt-transport som står på soffan, bäddad med stöldgods så klart. Ture lär sig dock aldrig att vi straxt efter att ha lagt in maten brukar stänga buren för natten, och eftersom han burit ut allt så finns ingen mat kvar där inne till honom och han får nöja sig med torrfoder. Nästa dag när man öppnar burluckorna igen blir han däremot alltid lika glad när han finner en massa god mat i transportburen.Klickbara bilder

Jag är en hacker

Det har börjat cirkulera en bild på en person som långt i från faller mig i smaken. En bild där nämnda person flashar sitt...ehm...reproduktionsorgan typ. Framför det lilla könet har personen varit clever enough att sätta en liten ruta med sitt nickname i. Ett tämligen ovanligt nickname. (Idiotiskt kan tyckas, man har ju inte ens chansen att totalt förneka att det är en själv som är med på bilden utan istället någon som råkar vara väldigt lik bara.)

Nu har personen på bilden själv fått reda på att den cirkulerar, och eftersom denna människa älskar att skylla precis alla sina failures i livet på andra, och under senare tid främst på mig, började denne givetvis basunera ut att jag minsann hackat dennes dator och snott bilden för att kunna sprida den(!!!!). (Haha för helvete, jag kan knappt ta mig in på min egen dator. Kan absolut nada about that shit.)

Vad den här jävla pajasen missat är att hon själv publicerat den nämnda bilden, tillsammans med ett antal andra, på ett community för folk som spelar i "hemmalaget". På ett community där hon använt sig av sitt, alltså tämligen ovanliga, nickname.

Det här är så epic att jag nästan kräks lite. Snälla, ta en spade och gräv ner dig bara, ditt jävla tard.

Hårfri

Smått missvisande rubrik, men inom sinom tid så. Har nämligen just klickat hem en epilator, herrejävel vad jag kommer ångra mig när jag kör igång.

Nu blir det några timmars sömn, sedan skall jag iväg och köpa mig en liten såg. Tänkte freestyla en smula på vår nya IKEA-möbel. Känner på mig att resultatet varken kommer falla mig eller Kamprad i smaken, men vad gör man inte för att slippa känna sig överfallen i sitt eget badrum.

Freestyle. Not so much on my möbel.

Känslan

Sitter här och känner mig sjukt taggad for some strange reason. Hade precis ett långt samtal med en person jag aldrig pratar med, om sjukt otaggade saker. Men nu sitter jag alltså här, efter att ha lagt på, med ett pirr i magen och massor av energi. (Borde utnyttja detta till att röja lite här hemma, men jag känner mig själv, It ain't gonna happen!)

I övrigt så är bilen hemma igen. Det var nån skön jävel som, trodde mekanikern, av misstag gjort ett hål i tanken med en domkraft vid typ ett däckbyte. Det var som ett borrhål rätt in i tanken och hade ungefär samma diameter som ett finger. Det fanns spår av ett hemmabygge till lagning, men vilket nu alltså hade lossnat. (Överväger att åka och dräpa juggejäveln som sålde oss bilen.)
Partnerbyte

Röd har funnit en vän som är lika mycket FIFA-nörd som han själv. Dom synkar till och med helt omedvetet sina lite större ärenden på vattenklosetten för att få ut mesta möjliga effektiva FIFA-tid tillsammans.

Jag och
fina Linda, som råkar vara sambo med min sambos nya BFF överväger ett partner-swap. Så grabbarna kan få ha varandra, alltså.

Linda uppskattar dessutom min egenskap att bajsa med stängd dörr väldigt mycket. En egenskap hennes nuvarande sambo inte besitter.

Och det är precis därför du tycker så mycket om mig, Emil..


You bastard

Idag åkte min göteborgska görlfriend till utomlands.


Hon bytte detta...                                                       ...mot detta


and I hate her for that.

Sköna biverkningar

Idag pratade jag med en gammal vän. Han låg inlagd på sjukhuset och har så gjort till och från i några år nu. Har berättade om ett nytt läkemedel han skulle behandlas med och sa skrattande åt mig att gå in på FASS och kolla upp dom härliga biverkningarna för detta prerarat; Humira.

Jag har här nedan valt ut några "favoriter":

Mycket vanliga (hos fler än 1 av 10 patienter):

• luftvägsinfektioner (inklusive förkylning, rinnande näsa, bihåleinflammation, lunginflammation);

• buksmärta;

• illamående och kräkning;

• muskel- och skelettsmärta.

 

Vanliga (hos fler än 1 av 100 men färre än 1 av 10 patienter):

• allvarliga infektioner (inklusive blodförgiftning och influensa);

• hudinfektioner (inklusive celluliter och bältros);

• muninfektioner (inklusive tandinfektioner och herpes på läpparna);

• infektioner i reproduktionsorganen;

• godartade tumörer;

• hudcancer;

• humörsvängningar (inklusive depression);

• migrän;

• ischias (inklusive smärta i korsryggen och bensmärta);

• synstörningar;

• känsla av att hjärtat slår snabbt;

• blödning i magtarmkanalen;

• magsyre-reflux;

• muskelspasmer;

• blod i urinen;

• njurproblem;

• bröstsmärta;

• ödem (vätskeansamling);

• sänkt antal blodplättar (trombocyter) vilket ökar risken för blödning eller blåmärken;

 

Mindre vanliga (hos fler än 1 av 1000 patienter men färre än 1 av 100 patienter):

• opportunistiska infektioner (vilket inkluderar tuberkulos och andra infektioner som kan uppstå då moståndet mot sjukdomarna är sänkt);

• neurologiska infektioner (inklusive hjärnhinneinflammation orsakad av virus);

• cancer;

• cancer som påverkar lymfsystemet;

• melanom;

• dubbelseende;

• hörselbortfall, ringande;

• känsla av att hjärtat slår oregelbundet såsom ett missat hjärtslag;

• hjärtproblem som kan orsaka andfåddhet eller svullna fötter;

• lungsjukdom som ger andfåddhet (inklusive lunginflammation);

• inflammation i bukspottkörteln som orsakar svår smärta i buken och ryggen;

• ansiktsödem (vätskeansamling i ansiktet);

• fettlever;

• onormalt muskelsönderfall;

• impotens;

 

Sällsynta (hos fler än 1 av 10 000 men färre än 1 av 1000 patienter):

• multipel skleros;

• hjärtat slutar pumpa;

• ett bråck i den stora artärväggen, inflammation och koagel i en ven, blockering av ett blodkärl;

• systemisk lupus erythomatosus (inklusive inflammation av huden, hjärtat, lungor, leder och andra organsystem).

 

Sköna jävla grejer. Och folk gnäller på P-piller..


Long time no see.

En liten recap.

Jag är bil-lös. Har varit det i en vecka och kommer vara i några dagar till. Förhoppningsvis är jag med citroën på fredag eftermiddag igen, 3700:- + 1200:- fattigare.
Det hela började med att det hetsringde på dörren. I det här hushållet krävs pre-booked appointment för att en ringning på dörren skall besvaras med ett öppnande, således övervägde vi att skita i att ens kolla genom titthålet, men ringningarnas intensitet gjorde att Röd föll för trycket; Två brandmän i full jävla mundering!

- Er bil läcker massor med bensin, ni måste flytta den nu!
Ord och inga visor. Farsan var en jävla kycklig och ville inte bogsera bort mig. (Man är inte så jävla kaxig att man startar motorn när man har ett jävla hål i bilen som släppt ur ciskus 20 liter bensin) Fick ringa en bärgare. Hepp hepp, 1200:- för det. Och så dom trehundra riksdalerna i flytande form på parkeringen ofc.

Verkstan ringde mig igår. 1700:- för ny tank och två lax för jobbet. Skön deal.

I övrigt dansar råttorna på bordet precis som vanligt. Röd lever ännu på Liverpoolvinsten över Chelsea och jag har döont i kroppen efter att ha sovit skevt.

Amazing SuarezMin profilbild