Uppdatering - så går det med flytten!

Ungefär ~½ vecka i lägenheten och jag lever fortfarande. Vi har inte ställt i ordning ett skit eftersom vi hade vissa synpukter på lägenheten, som vi inte såg när vi var på visningen bland annat.

Kvinnan som bodde där innan oss, har på ungefär ett år lyckats åstadkomma fatala
missfärgningar på väggarna. Hon måste ha rökt otroliga mängdes då lägenheten mer än bara missfärgningarna även stinker rök trots att det vädrats rejält. Missfärgningarna set man tydligt där tavlor och liknande suttit, något vi inte kunde se på visningen eftersom allt hängde på väggarna då.

Eftersom vi bott hos hyresbostäder tidigare, fram till december -93 för att vara korrent så är våra erfarenheter av HSB att de är riktigt kinkiga när det kommer till underhåll och tapetsering av lägenheter. Vi hade inga high hopes, men min kära mor lyfte luren och ringde fastighetsskötaren och möttes av beskedet att omtapetsering var inga problem om vi ville ha de, de skulle komma och fixa asap, redan i veckan. Måla taket och badrummet skulle de också. /me tackar och tar emot.

Bekymmer nummer två kom till den undermåliga städningen som den tidigare boenden hade gjort vid utflytten. Även här talar tidigare erfarenheter av HSB om för oss att just flyttstädningen är något som dem är helvetiskt jävla asfascistiga med. Flera gånger har folk fått komma tillbaka och städa på nytt om det så mycket som legat ett dammkorn kvar. Vi blev alltså därför mycket förvånade när vi klev in i lägenheten och fann en hel del skit kvar här och där.

Även ämnet om den undermåliga städningen togs upp i mammas samtal med fastighetsägaren och även svaret vi fick om detta var smått förvånande. "Vi gör inga städkontroller längre utav lägenheterna. Men vill ni så kan vi skicka upp en städfirma som fixar det eller så kan ni välja att göra det själv och få 1000:- avdrag på nästa hyra". Städningen var ju inte så horribel att det skulle ta dagar att städa, så vi tog hyreavdraget. Han skulle alltså inte ens komma förbi och titta om vi talade sanning och hur illa det såg ut, utan litade på oss och erbjöd oss de två lösningarna.

Nu väntar vi alltså på omtapetsering, (shit, vad ska jag välja för färger?!) samt hyreavdrag. För en gångs skull pissar inte gudarna på oss. \o/

Till bloggens startsida


Kommentarer
Postat av: ArreliuS

Bara det inte blir som för mig å anton när vi skulle ha omtapetsering. Tog väl typ en månad innan de dök upp. Och när de väl kom så tog det en vecka innan de var klara. Hantverkare >_

Postat av: F4rm0r aka Sarah

Hehe göttmos med 1000 spänn avdrag ^^
Grattis till "vuxen" livet btw ^^

2008-02-08 @ 15:04:11
URL: http://tmk.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback

Min profilbild