Mad shoppingspree coming up!

Woohoo! Måndag is coming up which means shopping!

Vad jag ska köpa? Sköljmedel och galltvål. ;(

"Vad är lancia.blogg.se?"

118118:
Hej! lancia.blogg.se är en blogg som skrivs an Lancia från Norrköping. Hon beskriver sig själv som en geek som gillar datorspel, djur, politik med mera. I bloggen skriver hon ganska mycket om sin vistelse i Seoul och sin vardag. Trevlig helg! / Eniro

118100:
Hej. En blogg som handlar om en tjejs liv. Hon har varit i Korea, och har därför massa inlägg därifrån, som förklarar hur läget är, samt en del bilder. En kul blogg som jag kanske vill läsa igenom på fritiden! MVH 118100

När man envisas med att göra sådant som inte är bra för en...

Och nu menar jag inte saker som att lukta på sin egen hand efter man kliat sig i skrevet osv. Nej, utan att titta på djur. Djur till försäljning.

Jag blir alltid otroligt illa till mods av att se djur som är till försäljning. Lika mycket i djuraffär som på annons. Men jag kan ändå inte låta bli att titta, fast jag vet så väl att jag verkligen inte borde. Jag får ont i magen. Vill rädda allihopa. Men eftersom det är omöjligt får jag ännu mer ont i magen.

Jag surfade nyss in på blocket, djurdelen först givetvis. Såg en bild på en Border Collie i gul väst och klickade.

"Jag har en border collietik på 8 år som jag nu vill sälja.
Anledningen är att hon inte längre trivs så bra hos oss då vi har både valp och bebis."


Det känns som det är så väldigt lätt för vissa att göra sig av med en familjemedlem efter 8 år. Ja, i beskrivningen låter det som att det är för hundens bästa, det är för mycket för den med både baby och valp. Men rent spontant känner jag, är det inte bättre att lämna tillbaka valpen och behålla sin gamle trogna vän? Med tanke på hur tiken beskrivs i annonsen så verkar det vara världens bästa hund.

"Hon är snäll, extremt lydig och lättlärd. Hon är den blyga typen som inte märks så mycket.
Man behöver nästan aldrig vara sträng mot henne. Hon är anpassningsbar och kan hänga med på det
mesta, men hon har hellre inga problem med att vara ensam hemma. Hon bryr sig inte så mycket om
andra hundar och skäller sällan."


Det är många som säljer både hundar och andra djur till båda höger och vänster. Andra klassiker är personen med en "4 månader gammal valp som nu söker ett nytt hem pga. ändade hem/arbets/livs/familjeförhållanden", kaniner som skänkes för att "barnen tröttnat", 100-kronors katter och folk som föder upp smådjur till förbannelse, inte får dom sålda, och rear ut dom för 10 kronor styck.

Det gör mig så otroligt arg och ledsen att folk tar så lätt på det här med djur, och tycker att det bara är slit och släng-prylar. Vad är det som gör att vissa människor ser det så? Och vad är det för människor som går ut och
gräver ner levande 3-veckors kattungar i skogen? Vad är det för jävla fel på folk?!

.kr


BeautyHon är så motherfucking vacker den här brudjäveln. Petra, jag tänker konvertera till homo gifta mig med dig.


Bakfyllan från helvetet

Vår första semesterdag i Seoul blev en hård sådan, trots att fysisk aktivitet i princip inte alls existerade. Jag har tidigare nämnt denna dag här, men det var en aningen klen beskrivning. (Av en så fullspäckad dag, I mean.)

Först och främst kom vi i säng vid 06:30 och det vore en rejäl underdrift att påstå att vi var dyngraka. Det var faktiskt mycket värre än så. Bilderna nedan talar sitt tydliga språk:


Kl 12 ringde telefonen. det var lobbyn som ville att vi skulle komma ner för att betala för våran extranatt. Jag ville dö. Minsta rörelse och en spya knackade genast på gomseglet. Men jag bet ihop och tio minuter senare var jag nere i lobbyn med 80 000 won i näven. Vid medvetande var jag dock inte. Betalade snabbt som satan och gick upp på rummet och la mig igen.

En kort stund, trodde jag, senare blev jag väckt av Henrik. I själva verket var klockan 19. Jag hade egentligen ingen plan på att gå upp, men mitt dåliga samvete fick mig att pallra mig ur sängen. Varenda kroppsdel värkte men vi tog oss i kragen ock åkte till McDonalds. Efter den kanske mest svårätna BigMacen någonsin så orkade vi inte mer och åkte hem igen och la oss. Fruktansvärt givande dag.

Jävlar vad hårt det var.

Homecoming flower

En simpel trädgårdsblomma, men den är så vacker! Tack Mami!


Korean bbq kan ta sig i häcken!

23082010467 (MMS)

Korean bbq kan ta sig i häcken!


Underbart vemodigt

Jag är hemma och det är blandade känslor. Känns underbart att vara hemma hos mina pojkar igen, min familj och mina vänner, samtidigt så är det otroligt vemodigt att ha lämnat Seoul bakom sig. Om jag gillade stället förra gången så är det ingenting mot vad jag gillade det nu. En framtida flytt känns verkligen inte avlägsen, och jobb vore inte heller något problem tack vare alla fina vänner där.

Återkommer med recap, för nu ska det råttgosas och sedan grillas med mami och papi.

Back in Swedland! Sovit hela vägen, och me...

22082010466 (MMS)

Back in Swedland! Sovit hela vägen, och mer ska det bli. Ciao!


Vildråtts-encounter i Seoul

En fantastiskt grej hände mig idag! Som det rått-freak jag är så bara måste jag dela med mig!

Jag och Henrik var för några timmar sedan och knallade runt på kvälls/nattmarknaden i Dongdaemun. Helt plötsligt ser vi en råtta springa över trottoaren och in i en buske. Var givetvis tvungen att försöka fotografera den lilla gynnaren (det är andra gången i hela mitt liv jag ser en levande vildråtta) så jag sticker på vinst och förlust in min kamera i busken och knäpper av ett randomkort. Räknar givetvis inte med något storstilat resultat, faktiskt inte ens med att över huvud taget på råtta på bilden. Så döm av min förvåning när jag tittar på bilden efteråt och får se inte bara någon kroppsdel, utan hela råttan som tittar rätt in i min kamera!


En vacker agoutipojke, inte så jättestor. Av storleken att döma jämfört med mina pojkar där hemma väger han kanske runt 500 gram.
Den enda modifikationen jag gjort med bilden, förutom att lägga till mitt namn, är att jag zoomat in råttan något och klippt bort överflödigt med buske.fucked it up again

Nu är det snart två veckor sedan jag lämnade Norrköping, varav ca en vecka spenderats här i Seoul. Och jag går fortfarande på Sverigetid, damn it! Jag var på väg att vända det rätt, jetlaggen hade precis gett med sig, så gjorde jag misstaget att gå ut med Prasad. Jag och Henrik vaknade kl 19 the next day, vilket var igår.

Inatt har jag lyckats sova en timme. Jag är dödstrött men det går liksom bara inte så istället sitter jag här framför en spegel och iaktar hur fukten våldtar mitt nytvättade hår. Jäklar vad det fuckar det.

Same shit

Dåligt med bilder, I know, men ni får njuta av Fragbite-gallerierna tills det att eventet är över (imorgon), för då börjar vår vacation. Än så länge har vi ju bara varit på Coex eller sovit in our beds.

Hur som helst, Lag Väst vann Continental Cup igår. Att fnatic skulle röja loss var föga förvånande, däremot var intsatsen i WC3 en stört bra surprise, speciellt efter att WC3arna fått smaka megadase i det första spelsättet.

Nä, vi fortsätter covra här, jag återkommer när jag har något intressantare att förtälja. Eller något ointressant. Vi får se.

moist @ Coex

Hello fans!
Första dagen här i Korea, eller andra dagen för den som vill, vi kom ju faktiskt igår men med tanke på att jag somnade vid 17 och sov till 7 i morse räknas jag knappast gårdagen som någon dag, var ju bara i Korea i vaket tillstånd i ca 2h, resten sov jag.


Det är precis lika härligt och fuktigt här som jag minns det sedan vi var här sist. Krullig i håret och svettigt, för ja det är ju varmt också. När vi kom in på Coex var det dessutom ca 600 grader varmt i lokalen då ACn inte var på, men när invigningen drog igång blev det betydligt bättre. Jag är inte lika fuktig längre så att säga. Invigningen var för övrigt hilarious och min BFF Putte gjorde en strålande intsats. På tal om hilarious så var inte heller Debbies och Harims ansiktsuttryck dåliga när jag gav dom en halvkilos Gott & Blandat-påse var. Söta tjejer, saknat dom. :)


Har idag, då klockan trots allt är 13:50 här, hunnit med att dra en lurre med min eviga kompanjon Henrik. Jag beställde någon form av nudel-seafood-rätt, och höll på att bajsa ner mig när tallriken kom in. Det krälade on top of it! Jag kan inte beskriva var det var, det var inga levande djur, itan såg ut som lövtunna lager lufttorkad lök...som krälade omkring. Helt sjukt såg det ut, men gott vare, när jag väl överkom min skepsis. Hade vi haft nåt att filma med hade vi gjort det, för det var verkligen helt sjukt.


Damn, I love beeing back in Korea! <3

And off we go

11082010443 (MMS)

And off we go


Ukens Oldschooler

Röd intervjuad av Arctic Nova.

Både jag och råttorna nämns! :D

Packångest

Jag hatar att packa. Verkligen hatar hatar hatar. Det är en ganska dålig grej att hata så hårt när man reser så mycket som jag gör.

Hur som helst har jag kommit en bit på väg och iallafall packat upp Bilbao-väskan. Detta dock enbart för att jag behöver väskan till Korea, annars hade den nog stått ouppackad i någon månad till. Thats how I usually roll, liksom.

Växlat pengar har jag inte heller gjort. Eller tvättat allt som ska med. Detta blir awesome, känner jag. :)


Hemma från Götlabörj!

Vilken härlig helg det har varit! (Ok, bortsett från sömnbristen)
Vi började i fredags med att plocka upp Frida, also known as Örjan, på tågstationen. Gled hem till oss och chillade, packade och gosade råttor tills det att Röd kom hem från jobbet, sedan vara bara å styra kosan mot Götet. Runt 21-snåret intog vi Röds syster Lindas lägenhet och förvandlade den efter en redig måltid till något som snarare skulle kunna antas för en flyktingförläggning än en high-fashion apartment a'la Linda. (Damn, that womas know how to dacorate! (Även om denna lägenhet är lite mer tom än den förra, av förklarliga skäl though.)) Vi drog även igång rått-SPAt, till våra små långsvansade vänners förskräckelse. Men vårat slit gav utdelning då det på samtliga bedömningsseglar stog "Mycket fint klippta klor" efter bedömningarna. 10/10! (Inte för inte man alltid blir tillfrågad om man kan fixa klorna på div, utställares råttor. Rått-nagel-teknolog nästa?)

Anyhow, rått-SPAt avslutades vid halv två-tiden. Stupade i säng men kunde givetvis inte somna förrän någon timme senare, och väcktes sedan, vid 07, av glädjetjut på glädjetjut innifrån sovrummet - Saga, snart ett år gammal, hade vaknat. Och var sjukt glad. En bit av min själ dog. Vi tog oss iaf samman, kammade till oss, och begav oss vidare till utställningen. För intresserade finns det mer att läsa om den
här. Utställningsresultat finns här.

Efter en lång och svettig utställningsdag (jag blir förfan helt genomblöt när jag kör agility med rådisarna) åkte vi och hämtade ungefär en miljon råttburar som skänktes till oss på Råtthjälpen. (Det tackar vi för!) Sen var det bara att handla f00d för grillning stod på schemat. Det blev en trevlig kväll med massa råttfolk + Röd och syster Linda och samtalen kretsade mest kring fisting och eventuella självutlösare. Vi kom hem till Linda igen vid 02 och avslutade dagen ganska omgående.

Kl 11 glider Linda in i vardagsrummet och börjar gapa om att vi ska vakna, för det skall bakas tårta. Lilla My hade även hon hittat hem till Linda. Egentligen visste min excitement inga gränser, men jag var alldeles för trött för att uttrycka detta. (I beg your pardon here, sistah.) Tårtan var hur som helst awesome och sällskapet lika så. Sagas facial expressions were priceless när My lät henne smaka citron, och inte heller "the majs-kroks-pose" var dålig.

Efter som Frida skulle med ett tåg från Norrkan hem till Sthlm blev vi inte speciellt långvariga på söndagen, utan we hit the road redan kl 16 efter ett snabbt stopp på Gillet för att plocka upp det sista vi skulle ha med oss hem

Vi, eller iallafall jag, vill inte tala för dom andra men tror dom håller med, hade i alla fall en toppenhelg! Tack allihopa, både rått- och icke-rått-människor för fab sällskap. Detta måste helt klart göras om inom en snar framtid!

And no, inga pictures. Jag suger på att fota sådant som borde fotas. :(

Kenneth Parcell

Jag älskar den här mannen!

Hiss & Diss

Hiss:
Folk som är för dumma för att inse det själva. Har fått mig många goda skratt ikväll. :)

Diss:
Petra drar till Los Angeles utan mig.

Skön dude


SmakprovRea i Bilbao = <3.

Och visst är den rösa påsen helt underbar? Och givetvis plagget med rödluvan som sparkar vargen i skrevet. :>

Awesome fågel!Jag dog av skratt när den skulle spela död och fäller huvet bakåt. SÅ SÖT!


Min profilbild