Random

Som ni kanske upptäckt så har jag kommit hem från Berlin men inte orkat blogga om de sista dagarna vi hade där. Och faktum är att jag tänker inte göra det heller då jag, duktig som jag är, tagit mig i kragen och slängt upp lite bilder i min bilddagbok på det hela istället.

Bilderna finns att beskåda
här, och datumen som gäller är 21-25:e. Egentligen så är bilderna inge speciella alls, så ni kan ju lika gärna skita it.

--

I övrigt så bärjar lägenheten mer och mer se ut som en lägenhet. Tapeterna är ju uppe och vi har fått igång internet vilket innebär att vi även kånkat upp datorerna hit, till 4:e våningen i husfan. Trots detta sitter jag inne med en lätt ångest då vi får celebert besök av Arre och Yllet ikväll och lägenheten ser verkligen ut som ett bombnedslag. Dessutom har jag sjukt mycket resterande skolarbete från förra terminen som ska göras i helgen och jag har även en sjuk kuse att ta hand om. HUJA! HETSA HETSA!

Pungkli förbjuds i Italien

Precis som topic lyder - pungkli förbjuds alltså i Italien. Helt rätt menar jag då killar helt igenerat i tid och otid går runt och tar sig på könet som om det vore en civilicerad grej att göra och kommer sedan med ursäkten att det kliar. Inte fan går vi tjejer runt och pillar på murran offentligt. Tro mig, det kan klia nåt djävulskt där också.

Jag älskar sånnahär knasiga lagar. Undra hur penis-pillar-rush skulle klara sig i Italien. ;)

HAJLAJF

Om den första speldagen knappt var nämnvärd var gårdagen desto mer haj-lajf.

Efter att fnatic vunnit den tokjämna finalen mot roccat, där roccat enligt flera källor inte spelade helt cleant *, var klockan nästan 00 och vi begav oss i ilfart till våra respektive hotell för att kamma och tvätta oss inför nattens bravader.


Efter några öl på rummet blev det taxi till city där vi åter igen slöt upp med fnatic-boysen. Efter ett kort samtal med ordningsvakterna på Maximm, klubben där vi skulle möta pojkarna i Alternate, stod det ganska snabbt klart att vi inte skulle bli insläppa då vissa i sällskapet hade sneakers på sig. Vi begav oss vidare till baren brevid: en piratbar!


Tiden förflöt på piratbaren tills två av herrarna i sällskapet, vid klockan 04-nånting, kom på den briljanta idén att dra vidare på strippklubb. De två starka viljorna övertalade oss mindre entusiastiska och vi tog taxi hela två kvarter bort. ?40 kostade inträdet på klubben och halva gänget gick in, vi andra stod kvar utanför en stund. Efter ett tag kom Jay ut igen. "No offence, but the girls arn't very nice here." Vi sket i strippklubbsprojektet.


Det var någonstans här i samma veva som jag kom på den briljanta idén att vi skulle åka och bada istället och satte igång en övertalningsstrategi som tyvärr allt annat än lyckades. Med brutalt fysiskt våld, okej inte så brutalt kanske, försökte jag dra med i alla fall min vapendragare (bokstavligt talat!) Putte på detta äventyr, men suget efter att åka hem och mysa med Harley blev uppenbarligen för stort. Harley, Putte och två till ur gänget försvann i taxi till sitt hotell, tre andra ur vårat sällskap stannade inne på klubben, och bara jag och André återstod. Vi bestämde oss för att vi minsann skulle hitta tillbaka till piratklubben och möta the Alternates.


Under en desperat sms-session med paN, som jag utav någon oförklarlig anledning var 100% säker på att det var CHEF-KOCH, började blåsan göra sig påmind. Till min stora lycka knallade vi just i det ögonblicket förbi en stängd park som hette nånting med "Los Angeles blabla", jag blev överförtjust, hoppade över staketet och gjorde slag i saken. Nöjd och glad knallade vi vidare för att sedan gå vilse. Vi gav upp, och åkte hem.


Halv 7 ringde Marc. Jag förstod inte vad han sa, jag var väl inte i speciellt vaket tillstånd heller. Jag vet inte vad som hände sedan, men jag vaknade efter ett tag med jackan fortfarande på och telefonen avstängd. Spännande.


--


Efter en god natts/morgon/förmiddags/eftermiddags sömn och två besök av städerskor, vaknade jag av att jag höll på att svälta ihjäl. Efter lite ångestdämpande prat på msn blev det mat. Donken. Snabbmat har uppenbarligen en helt annan innebörd i Tyskland har vi fått erfara, tar en jävla tid att få sitt krubb. Men innan vi hetsade iväg till donken sprang vi på Marc i lobbyn och jag måste erkänna att det var länge sedan jag såg en så trasig människa. Han berättade att han under nattens äventyr blivit rånad på plånbok och mobiltelefon. Han hade tydligen gått in på en toalett, på den andra klubben som vi med förståndet närvarande dissade, några biffiga tyskar hade sedan kommit in, tryckt upp han mot väggen och stulit det som fanns att tillgå. Stackars Marc har alltid sån förbannad otur när han festar.


Försökte just ringa hans rum men antar att han sover. Han reder sig.


--


Just nu sitter André och klipper film. Jag fryser, men vägrar stänga fönstret. Vi ska iväg och göra stan snart, idag utan alkohol, om han blir klar med sitt jävla filmklippande nångång..............................................................snabbve.


* Flera personer hade tydligen sett Shayan stå och lyssna efter cArns instruktioner till sitt lag för att sedan med olika tecken signalera till sina spelare om vart fnatic var påväg. Och på tal om roccat förresten, vad är det som egentligen har hänt med lurppis? Nån som vet?


Berlin dag 2 (igår alltså)

Anledningen till att jag inte skrivit något om gårdagen är att egentligen ingenting speciellt hände, men jag ger det ett försök ändå.

Påväg till NGL-lokalerna igår sprang vi på Marc nere i lobbyn på hotellet. Han höll på att bli hemlös med det löste sig till slut. Väl framme vid eventet, efter en hållplats med tunnelbanan mötter vi av trevliga och hjälpsamma admins, samt spelare som var på plats nästan två timmar innan matchstart och satt och värmde upp. Thumbs up.

Matcherna som sedan skulle komma att spelas blev tighta. Lätt ett av de bästa eventen när man ser till matchkvalite, men som sagt även när man ser till admins och service så är det lätt ett av de bästa jag varit på. Även förhandsfaavoriterna fnatic var illa ute ett par gånger, men det var nog bra för dem, idag har deet nog lärt sig av sina misstag. Dessutom säkert värdelöst om man aldrig någonsin skulle få möta på motstånd...fnatic har ju glidigt igenom alldeles för lätt några turneringar för mkt kan man tycka ;)

fnatic till final - speleriet var slut för dagen. Kaufade en dubbelscheese på donken innan vi begav oss tillbaka till hotellet - och det svindyra internet. Något som vi tyvärr var tvugna att köpa igen, då vi hade jobb kvar att göra. Under en msn-session försökte jag locka över Putte för ett dopp i poolen men han var uppenbarligen inte man nog. Not very surprising tbh. Seglarskor nästa? :)


mTw-insider!!!

Lite smask för den eSportsinsatta:

Fick av en vän med goda insikter i den danska eSports-scenen veta följande:
Efter dåliga prestationet under den senaste tiden skall organisationen mTw ringt upp guddo, manager för mTws danska lag, och hotat med sparken om de inte skärpte till sig. Detta hot skall senare lett till bänkningen av hpx och rekryteringen av whimp.

Måste erkänna att det är spännande att leka med tanken angående vad som hade hänt om de "fått sparken".

Samma källa berättade för övrigt att det nya laget med hpx, spx och co var påväg in i PGS och därmed hade en ESWC-plast säkrad till i sommar. Detta kommer dock troligtvis inte att bli av nu utav någon okänd anledning.

--

Varför skriver jag öht om detta i min privata blogg när jag inte nämnt liknande saker tidigare? Saknar Fragbloggen vi brukar ha på events antar jag. ;)


Seglarskorna sabbade Roman R's image

- Alltså jag kan inte ta Roman på allvar.
- Vadårå?
- Han har ju seglarskor på sig. Eller ja, hade förut i alla fall.

Tyskland - dag 1 - ankomstdagen

Följande text skrev jag igår men hade ingen möjlighet att publicera:


Så sitter man här på det fyrstjärniga hotellrummet i Berlin och ser på härlig tysk underhållning på TV.  Förutom att slänga ett öga på TVn då och då sitter jag även och oroar mig för den fasliga träningsvärk som antagligen kommer att dyka upp imorgon. Jag har tränat lite på hotellets gym och simmat i poolen och kommit fram till att jag blivit ruskigt klen.

I övrigt är tyskland precis vad man väntat sig. Så många nakna människor som jag sett idag, nu snackar vi IRL alltså, och inte bara av det kvinnliga könet, har jag fan inte sett i hela mitt liv. Tyska män verkar även ha en alldeles speciell dragning till tighta y-fronts-badbyxor, fördomarna kan alltså avfärdas som fördomar då de till 100% återspeglar hur det fungerar i Tyskland.


Under dagen har vi dessutom hunnit med att härja runt i "Siemens stadt", kikat in i både småskumma och mindre skumma affärer, dessutom har vi ätit kinamat. Jag drog till med klassikern Biff i sojasås med champinjoner och bambuskott, André tog ett lass nudlar med kyckling. Vår servitris i restaurangen, en super-rar kinesiska, tipsade oss om allt möjligt som fanns att göra och se. Hon gav oss till och med till telefonnummer ifall vi skulle behöva hjälp, om vi fick problem, eller annat. Hon fick lite extra dricks. :)


Nu ska jag sova innan jag dör.


Fantastiskt

Jag bara kan itne komma över ett av Jordins underbara framträdanden i American Idol förra året. Hennes version utav Martina McBrides Broken wings var så sjukt jävla snuskbra.
I love you Jordin, let's make babies!

Glömde ju...

...att jag är tjendiZ! :D

image111


Jajjemen, Interview with Lancia! Sugna på att beskåda spektaklet? Antagligen inte, men
här finner ni det iaf.

Berlin imorrn! Tjoho!

Lägenheten är färdig och nu sitter jag här och peppar mig själv inför morgondagens resa. (Dagens resa alltså med tanke på vad klockan är.)

Klockan 08:00 lämnar jag hemmet för att bege mig ner mot tåget. Detta betyder att jag borde sova asap och än mera packa ASAP. Men jag orkar inte. Jag hatar verkligen att packa. Hur som helst har jag i alla fall varit sjukt duktig och kollat upp resvägar, tunnelbanetjohej och annat nödvändigt. Det brukar jag aldrig orka annars. :)

Nej. Tar mig i kragen nu. Hey.

Vidriga jävla skitmänniskor

Det här gör mig så jävla förbannad. Hur är egentligen människor som gör något sådant funtade? Ni som känner mig vet med all säkerhet hur mycket denna typ av beteende äcklar mig. Rada upp alla djurplågare och avrätta dom. Snarast.

Definitivt ingen Zara-girl

"Det förekommer stickprover där cheferna kontrollerar att de anställda har rätt färg på strumporna.
- Allt ska vara perfekt. Man kunde stå och vika och kläder i sin zon när de kom och puttade omkull högen. Då var det bara att börja om. Man blir hjärntvättad, menar Isabel.
- Det hände flera gånger att jag blev utskälld inför alla kunder.
Begreppet "Zara-girl" är utbrett inom kedjan.
Varje månad ska personalen betygsättas på en skala från ett till fem inom olika områden, bland annat smink, kläder och frisyr."


Om ovanstående text, som är hämtad ut
följande artikel stämmer, så är det krejzy. Putta omkull klädhögar som någon just vikt osv är ju sådant man ser i amerikanska fängelse-filmer där vakterna jävlas med internerna bara för att, ja, jävlas.

Hur som haver, arbetet i lägenheten går iallafall frammåt. Imorrn kommer det allra sista upp på väggarna och sen kan man alltså flytta in på allvar! Synd att jag inte får njuta speciellt mycket av detta spektakel då jag drar till Tyskland tidigt nästa morgon.

Btw så fick jag och Morten även bevittna ett polisingripande igår. Det var underhållande. Mer om det senare, eller imorrn, eller kanske aldrig. Tjing.

Shuttle - ett helvete - ibland

Vid en första anblick ser en Shuttle oskyldig och smidig ut, men såfort man införskaffat sig en egen bryter helvetet löst. Efter ungefär 5-6 år med egna shuttlar har även jag såklart fått erfara detta.

Möjligheterna att bygga om och byta ut datordelar till en sådan här liten kompakt sak suger, på många sätt. Det är ont om plats och strömkablarna är alldeles för få. I vissa fall kan man inte heller använda vanliga datordelar, utan måste köpa specialanpassade och oftast svindyra saker.

Utrymmesproblemet jag nämnde ovan är dock något man kan leva med. Inte så farligt egentligen. Värre är det med formateringen, iallafall för mig. Man formaterar som vanligt och installerar windows. So far, so good. Sedan kommer problemen. Man måste installera speciella drivrutiner som man fick på en skiva tillsammans med shuttlen när man köpte den. Vemfan håller reda på en sån skiva? (Nån jävla fjant gör säkert det) Hur som helst, har man lycklats göra sig av med denna så finns drivrutiterna att hämta på internet. Waow, smidigt, tänker man, tills man inser att drivrutinen måste installeras för att man över huvud taget skall kunna komma åt internet. Dvs drivrutinen så att moderkortet i en shuttle skall fungera ihop med nätverkskortet.

Jag har otaliga gånger fått ringa vänner och bekanta, vrålat ut min vrede och fått dem att ladda ned drivrutinerna till sina datorer för att sedan bränna ut dom åt mig. (Tack Cartman, Johanna, Gurka, Philip mfl). Just nu har jag ett brännt exemplar att tillgå, men faktiskt även originalskivan som jag lyckats finna i en superrensning jag gjorde för nåt år sedan. Hur som helst så måste jag installera dessa skivor om och om igen, växla mellan dom osv för att det öht skall installeras något och för att det där förbannade jävla skitnätverkskortet skall hoppa igång. Jag frustar och spottar, svär och slår i bordet. Det finns få saker som kan göra mig så förbannad som datorstrul. Tillomed originalskivan fuckar sig alltså och det retar verkligen gallfeber på mig.

I övrigt så är shuttle en trevlig grej. Tjing.


Just det

Ni undrar säkert varför jag är så jävla avalible trots att jag inte har internet i lägenheten än!? Vi "bor" tillfälligt hemma hos mor och far igen då det tapetseras och målas i vår lägenhet. \o/

Målarleffarna kommer 07 varje morgon och det suger, dessutom luktar det så starkt i lägenheten när de lekt där så vi orkar inte åka dit. För övrigt är det förbannat jobbigt att efter avklarade aktiviteter, så som sömn osv, plocka ihop alla möbler igen och ställa dom på varandra igen för att målarna ska komma åt väggarna.

Och vilka tapeter och färger vi valt också, de som eventuellt tar över lägenheten efter oss kommer bli toklacka. Det värmer mitt hjärta!

Pics cumz, dem är klara på måndag/tisdag.

Planering och aktivering!

Tack vare en liten miss i planeringen är klockan snart 07 och jag har ännu inte lyckats gå och lägga mig. Att vända dygnet rätt gick med andra ord åt skogen innan jag ens försökt.

Min dag har varit precis lika värdelös som vanligt, efter att jag vaknat efter 17 timmar sömn. Höj inte på ögonbrynen, 17 timmar är ingenting för mig. Efter detta satte mig vid datorn, och där har mer eller mindre hela dagen förflutit förutom de korta stunder jag stått och svurit åt Morten då jag trodde han haft sönder min dator, samt trippen till ICA Kvantum vi genomförde för att köpa rostad lök.

Mitt liv är så innehållsrikt och meningsfullt. Alla vill vara jag.Just det, jag har varit i köket också och käkat tacos. (Som mor tillagade, hehehe)

Babe is sad :(

Hästen deppar och det får mitt hjärta att blöda. Han äter dåligt och dricker dåligt. Not funnay at all.

Jag hoppas han är gladare imorrn, och slutar slemma oxå. CUZ I LÖV HIM. <3<3

New home

Hästen är flyttad. Jag hoppas han mår bra och inte är rädd.

Det var lätt komiskt att se honom igår när vi lastade ur honom ur transporten. 600kg muskler skakar av nervositet och rädsla. Han skulle enkelt kunna krossa precis allt i sin närhet, ändå är han skraj. Hästar, ett märkligt släkte.

image110

Jr i nya stallet. (Bilden stulen från Ebba då jag glömde min kamera.)

Uppdatering - så går det med flytten!

Ungefär ~½ vecka i lägenheten och jag lever fortfarande. Vi har inte ställt i ordning ett skit eftersom vi hade vissa synpukter på lägenheten, som vi inte såg när vi var på visningen bland annat.

Kvinnan som bodde där innan oss, har på ungefär ett år lyckats åstadkomma fatala
missfärgningar på väggarna. Hon måste ha rökt otroliga mängdes då lägenheten mer än bara missfärgningarna även stinker rök trots att det vädrats rejält. Missfärgningarna set man tydligt där tavlor och liknande suttit, något vi inte kunde se på visningen eftersom allt hängde på väggarna då.

Eftersom vi bott hos hyresbostäder tidigare, fram till december -93 för att vara korrent så är våra erfarenheter av HSB att de är riktigt kinkiga när det kommer till underhåll och tapetsering av lägenheter. Vi hade inga high hopes, men min kära mor lyfte luren och ringde fastighetsskötaren och möttes av beskedet att omtapetsering var inga problem om vi ville ha de, de skulle komma och fixa asap, redan i veckan. Måla taket och badrummet skulle de också. /me tackar och tar emot.

Bekymmer nummer två kom till den undermåliga städningen som den tidigare boenden hade gjort vid utflytten. Även här talar tidigare erfarenheter av HSB om för oss att just flyttstädningen är något som dem är helvetiskt jävla asfascistiga med. Flera gånger har folk fått komma tillbaka och städa på nytt om det så mycket som legat ett dammkorn kvar. Vi blev alltså därför mycket förvånade när vi klev in i lägenheten och fann en hel del skit kvar här och där.

Även ämnet om den undermåliga städningen togs upp i mammas samtal med fastighetsägaren och även svaret vi fick om detta var smått förvånande. "Vi gör inga städkontroller längre utav lägenheterna. Men vill ni så kan vi skicka upp en städfirma som fixar det eller så kan ni välja att göra det själv och få 1000:- avdrag på nästa hyra". Städningen var ju inte så horribel att det skulle ta dagar att städa, så vi tog hyreavdraget. Han skulle alltså inte ens komma förbi och titta om vi talade sanning och hur illa det såg ut, utan litade på oss och erbjöd oss de två lösningarna.

Nu väntar vi alltså på omtapetsering, (shit, vad ska jag välja för färger?!) samt hyreavdrag. För en gångs skull pissar inte gudarna på oss. \o/

Äntligen har jag blivit vuxen

Efter 23,5 år har jag finally tagit mig i kragen och flyttat hemmifrån. Fredagen den 1 februari var den stora dagen och numera bor jag mitt inne i Norrköpings stadskärna.

Det är dock inte bara glädjeä detta har innebärit utan, som ni alla som flyttat vet, det tar några veckor att få internet och annat kul till lägenheten. Detta gör att jaghar kvar datorn min hemma hos mamma och pappa, och antagligen kommer jag inte vara online lika mycket de kommande veckorna som jag varit hittills.

Nu ska jag flashbacka ihjäl mig. Ciao.

Min profilbild