Dagens Björn

Allt har gått alldeles strålande med lilla B. Han har inte behövt ha tratten på sig nånting, han har sovit med mig och Röd och kommer få fortsätta med det i någon vecka till. Vi har myst jättemassor och det är nästan så att mina skuldkänslor jämtemot Björn gått över till skuldkänslor jämtemot Dex och Ture istället, eftersom Björn är den som får all uppmärksamhet just nu. Han har slutat skrika också så han har väl inte speciellt ont längre heller.

Såhär fin är min Björn dagen efter operationen:<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Säg hej till enucken Björn

Resan började redan vid åtta i morse, Morten skulle till jobbet och Björn till Linköping. Kvart i nio lämnade jag över Björn till veterinären som verkade ovanligt kunnig när det gäller smådjur. Det är förövrigt alltid lika skoj att vistas bland folk med råttorna för alla verkar tycka att dom är så häftiga och fascinerande, och så även denna dag. Innan Björn och jag skildes åt så ögnade veterinären igenom Björns journal och det enda som fanns antecknat sedan tidigare var "Liten och söt". :D (Björns tidigare och enda besök var som sjuveckors bäbis u see)

9-14:30 spenderades sedan i Tornby och detta med hjärtat i halsgropen. Råttor är extremt svåra att ha under narkos, för att inte tala om väckningen. Statistiken, främst för djur som sövs intravenöst är ganska dålig. Björn sövdes visserligen, och för ovanlighetens skull när det gäller så små djur och små kliniker, på gas, men hönsmamma som man är så kan man aldrig vara orolig nog för sin lilla. När min telefon sedan ringde vid 12-snåret höll jag på att skita i brallan. "Vi ringer dig om det händer något, annars kan du hämta honom efter två". Skyddat nummer! Nooo! Det måste vara vet! Förväntade mig ett "tyvärr...men Björn klarade inte operationen", men som tur var visade det sig bara vara mor min.

Klockan gick, lyckades inte peta i min någon mat. Min ständiga och omättliga aptit fanns helt plötsligt inte där idag. Jag saknade Björn. Runt 14:45 var jag äntligen tillbaka hos Djurdoktorn och det visade sig att Björn hade charmat skiten ut alla på kliniken. Alla ville klappa på Björn och ha honom på axeln och jag måste erkänna att det var svårt att hålla leendet tillbaka när den lilla trattade krabaten kom utridande på en av djursjukvårdarnas axlar.

Efter att ha sovit tillsammans i några timmar när vi kom hem så mår Björn nu, ca tolv timmar efter operationen mycket bra. Han verkar sakna sina kompisar lite eftersom han inte får bo tillsammans med dom just nu pga risken att dom börjar putsa på honom, men han hänger med mig desto mer och verkar inte vara helt missnöjd med att få slicka i sig coca cola och zoogott istället för att brottas med dom andra. :D


    Såhär ser Björns ädlare delar alltså ut numera,
     renrakade och härliga. "Pungbullen" är kvar
    (detta för att råttor har väldigt mycket fett där i)
          men testiklarna är utplockade.

När svinvidriga saker går till grov överdrift

Jag vet inte riktigt hur jag kom in på den här sidan, men det handlar om någon sorts nageltävling/handmodelltävling och det allra konstigaste är att det är dom absolut vidrigaste naglarna någonsin som kommit topp tre. Långa naglar är snyggt till en viss gräns, det här (främst topp 3) är bara groteskt.

           Bilden är rakt av stulen från en av dom vidriga nagelmänniskorna.

No more nuts for Mr Zimb


Idag har vi borstat, badat och fönat. Zimba kunde med andra ord varit lyckligare. Imorrn är det dessutom veterinären som gäller då kulorna ska bort. Zimba är numera medelålders och återkommande prostatabesvär sätter käppar i hjulet för hans välbefinnande, därav kastreringen.

Och på torsdag sedan så kommer turen till Björn, då även han ska bli kastrat. Riktig pungnyparvecka det här.

Gilla? Nothx.

Det nyaste nya på Facebook är alltså att man kan "Gilla" kommentarer och annat fanstyg som folk sysslar med på den där sidan. Kommentera och "Gilla" alltså.Jorå, visst gillar jag att Joachim Ragnarsson kommer att delta i Panic And Action Tour 2009, och jävlar i mig vad jag gillar att Elin Hansdotter nu har ett komplicerat förhållande! Or...  Känns som det är fett värt att kunna gilla sånt.

Men vadå gilla? Varför inte ogilla? Jag efterlyser definitivt alternativet ogilla, palla att allt ska vara så jävla positivt hela tiden.B(rått)slingen Ture

Uppenbarligen var det inte bekvämt nog i skohyllan så Ture tog saken ni egna händer (tänder) och modifierade "madrassen" en aning.


                                             Tack Ture!

I mitt tjöök

Jag är fortfarande inte riktigt mig själv trots min lilla tupplur mellan 19-01 så någon närmare bekrivnings av aktiviteterna som utspelade sig i helgen lär det inte bli just nu. Eller, ingen beskrivning alls faktiskt, det får bli senare helt enkelt. Tills vidare får ni njuta av min "kökslista" eftersom jag blev utmanad av Ida.

Tre saker som jag alltid har i kylen:
1. Smör
2. Ketchup
3. En massa skit med utgånget datum som inte borde vara där

Tre saker jag alltid har i frysen:
1. Frysta grönsaker
2. Random påse med halvfabrikat-snabbmat
3. Is

Tre saker jag alltid har i skafferiet:
1. Pasta
2. Snabbnudlar
3. Te

Tre kryddor jag alltid har hemma:
1. Salt
2. Svartpeppar
3. Vitlökspulver

Tre livsmedel jag använder varje dag:
1. Smör/margarin
2. - (Är väääldigt  varierande beroende på vilken av mina ca. två veckor långa perioder jag är i. Tex. taco-period, fil med flingor-period, macka & youghurt-period, lasagne-period osv.)
3. -

 Mina tre favoritgrejer i köket:
1. Glas
2. Sked
3. Kniv

Tre saker som inte får komma in i mitt kök:
1. Senap
2. Oliver
3. Anton (Han äter bara upp allt annat)

Utmanar Arre, Sabz & TTl (Inte för att Martin är en kökskille, men jag vet att han gillar att svara på frågor/listor ;P)

Annoying

Försökte ihärdigt lämna en kommentar på en kompis blogg men efter att ha fått upp ett felmeddelande för femte gången trots jävligt askorrekta ifyllda fält gav jag upp.Fälten nedan kan dra åt helvete tbh.

Obbe, tapeter och Björn

Obama är installerad och lägenheten visad ännu en gång. Jag undrar vad som hände med Johan. Fick han ett nej från Hyresbostäder? Eller fifflas det som vanligt med vilka som får lägenheter och icke? Jag har hur som helst redan tagit plats i sängen och skiter just nu i vilket. Är för trött.

Trött för att det inte blev många timmars sömn inatt. Låg vaken säkert till 07 och hade tapetångest. Kan inte riktigt förklara tapetångesten dock. Lång historia osv. Så har jag björnångest också. Varje gång jag ser på Björn så får jag hjärtknip av mina skuldkänslor. Jag har nämligen bokat tid för kastrering på'n. :´(

Nu ska jag glo serie och sen sova. Upp tidigt och tvätta imorgon!

New hairdo?


                           Blond kanske?


                              Eller korthårig?

det elakaste jag någonsin gjort

Helt sjukt vilken jävla bloggnatt jag river av. I'm on fire, guys!
Egentligen tänkte jag dock inte skriva något speciellt utan bara pejsta ett sjukt starkt bekännande från älskade syster Ela:

[01:53:22] elaffs skriver: det elakaste jag någonsin gjort mot någon
[01:53:25] elaffs skriver: håll i dig nu
[01:53:32] elaffs skriver: va att slicka på deras tandkrämstub
[01:53:58] elaffs skriver: OCH klippt sönder fredriks wifebeater linne med flames på.. men det va enda sättet att få honom sluta ha det på sig hela tiden :(Och mitt nyårslöfte som var att inte ha ihjäl någon i år....

Går i bäbistankar igen

Okej jag måste tänka ut en plan. En jävla bra sådan. Jag måste nämligen lägga fram för Mr Röd att en råtta som uppfyller precis alla mina drömkriterier har råkat komma till världen. Hane, agouti, dumbo, rexad och stortypad.

Röd vill inte ha fler råttor än dessa tre vi har just nu. Inte för att han tycker illa om dom på något sätt utan snarare tvärt om, han älskar dom så mycket att han ständigt fasar för den dag då de inte finns i livet längre. Jag måste försöka få honom att inse att min drömråtta har fötts och att det vore förjävla fint om den skulle få bo här. Men jag är inte för positiv. Anledningen är att jag förraveckan delgav honom ett projekt jag satt igång några veckor tidigare utan hans vetskap och detta med det eminenta argumentet "jag ville inte fråga innan för jag visste att du skulle säga nej". Givetvis handlade det om råttor. Fler råttor. Han blev inte överlycklig.

Men alltså...när han ser
den här bilden, kan han väl inte säga nej? (Det är inte "min" råtta på bilden utan en annan hanbäbis som ser precis ut som den jag vill ha hit.)

Lägenhet und bil; check!

Så var både lägenheten visad och bilen besiktigad.

Efter två dagars intensiv städning, med min älskade mors hjälp, så var lägenheten äntligen i skick för att visas. Vi slog på stort minsann och hann med att torka både skåp rena från råttsnor och rensa avlopp också. Det var fyra pers här igår och kikade och jag är ganska säker på att vi slipper fler. En av dessa fyra sa att han ville ha den direkt och tackade genast ja, vilket innebär att det är typ klart. Dessutom ville han flytta in en månad tidigare, vilket passar oss perfekt så vi slipper dubbla hyror.

Och bilen. Ja, det gick smooth och den klarade sig utan anmärkning. Yey! Så nu rockar livet igen, litegranna iaf-

Intervju; check!

Back @ Inferno Online och jag känner mig som Barney på tunnelbanan efter maratonloppet. (How I met Your Mother S2E15) Har filmat en 35 minuter lång intervju med Inferno Online 2003. Ja, högerarmen är död. :(

Slutspelsdags snart med först lunch. Tjing!

My babies

Hade tydligen glömt att 'tömma' kameran innan jag åkte upp hit till Sthlm så givetvis låg det en massa råttbilder på minneskortet. En bild är så himla söt att jag inte kan låta bli att dela med mig av den:


                                                    My babies; Dex, Björn & Ture

Inferno Online League - oh yes im there!

Sthlm. Jag är tröttare än tröttast och dör antagligen snart. Jag är inte ett dugg taggad på att vara här men got to take one for the team så att säga.

Sveriges semielit + en massa barn huserar för närvarande på Inferno Online Stockholm. Och så jag ofc. Inget ont om Inferno Online, men fan vad jag hatar att vara här. Det är nånting i kombinationen barn + datorer som har en tendens att driva mig till vansinne. Eller iofs, barn utan datorer är lika illa, om inte ännu värre.

Men det finns faktiskt en del trevligt folk här också, så allt är kanske inte riktigt å hemskt som jag försöker få det att verka som. Men typ, you get it.

Sandpapper & whoppers

Handdukar som inte torkar, utan istället liksom smetar ut vattendropparna över huden, är något som utan tvekan platsar på min topp-tio-lista över dom mest irriterande sakerna i vardagen. Det är av just denna anledningen jag hatar nya handdukar. Nya handdukar torkar aldrig, bara smetar ut. Dessutom har jag upptäckt att sköljmedel är en riktig bastard som bidrar till det här icke-torka-fenomenet. Torktumling likaså.

Jag vill ha mina handdukar hårda och riviga som sandpapper. Det finns inget som torkar en så bra som denna typ av handdukar. Ut med sköljmedel och torktumlare, inte med att torka a'la naturale efter tvätt - på en torklina utomhus eller i en kall, men torr, källare! \o/

Btw, på tal om nåt helt annat,
detta är ett av dom finare initiativen på senare tid.

Dagens outfit - 5/1 -09Gröna långkalsonger med älgar från Åhléns
samt UCLA-hoodie från Bikbok.


Det här fick mig att tänka på dig, DanneGivetvis är det på allas vårat favoritforum Flashback denna diskussion återfinns.

Nyårsmiddagen behind the scenesDet här åt vi alltså. Är glad för att jag inte fick se detta förrän nu efter middagen.

Finger helt ur bruk, osv :(

Jag lyckades just bjuda mig själv på en rejäl papercut på högerhandens långfingerspeta. Detta medför att jag inte kan scrolla som vanligt med musen för det gör förjävla ont. Att scrolle med något annat finget går inte för sig, no no, man känner sig ju helt störd då. Som om detta inte vore nog är det dessutom snö ute. Jag har varit så jävla lack hela dagen på att dom fanskapen åkt runt med plogbilar. "Jävla dumt att ploga om det inte är någon snö". Måste ju erkänna att jag varken tittade ut genom fönstret eller gick ut genom dörren förren klockan 21:30 ca, och ja, visstfan är det snö ute. Så mycket snö att folk kan drömma om att jag tänker ta bilen någonstans de närmaste dagarna såvida någon inte borstar bort snötäcket som ligger på den, för jag tänker då inte göra det.

Det har visst varit nyår också. När 2008 blev 2009 befann jag mig, tillsammans med en bunt andra idioter, ute på Petters land mitt i ingenstans. Ingen hade teckning på mobilen och vi slapp undan all kontakt med omvärlden. Det första jag gör när vi kommer fram är att jag kliver ut bilen och rätt ner i ett gigantiskt hål med gegga och vatten. Ribban sattes jävligt högt direkt med andra ord.

Men trots mitt ofrivilliga bad och att allt för många i sällskapet rent ut sagt sög på att festa den här kvällen så blev det trevligt tillslut. Lite extra kul var när Thom sprutade ner Lovisa med min skumpa eller den otroligt låga humorn infann sig fram mot 06-snåret. Dannes kycklingsoppa ägde också.

Får se om det dyker upp några bilder från kvällen, men känner jag Lovisa rätt så gör det inte det, för hon är typ sämst i världen på att skicka över.

Min profilbild